Training en supervisie

Naast mijn eigen praktijk geef ik ook verschillende trainingen en supervisie.

 

Training Vlaggensysteem

Seksueel grensoverschrijdend gedrag bij kinderen en jongeren komt vandaag de dag helaas veel voor. Dit gedrag roept zorg op. Niet alleen bij opvoeders maar ook bij professionals. Sensoa ontwikkelde samen met MOVISIE een methodiek om seksueel gezond én seksueel grensoverschrijdend gedrag van kinderen en jongeren te duiden en bij te sturen. Deze methodiek noemt men het Vlaggensysteem. Ik ben erkend trainer vlaggensysteem en biedt vanuit mijn praktijk trainingen voor professionals, zoals hulpverleners en leerkrachten.

Uit onderzoek is gebleken dat ook bij sportclubs kinderen vaak in aanraking komen met seksueel grensoverschrijdend gedrag, zowel tussen kinderen onderling, als tussen minderjarigen en volwassenen. Het is van belang om binnen sportclubs preventief met dit thema aan de slag te gaan. Hiervoor heb ik een training voor sportclubs ontwikkeld waarin ik samen met de sprotclub dit vaak lastig te bespreken onderwerp aandacht kan geven. Neem contact op als je hier meer informatie over wilt

Tevens kan ik ouders begeleiden die vragen hebben over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij hun kinderen.

 

Training SOS Snelle opvang bij seksueel misbruik van mensen met een verstandelijke beperking.

Als co-auteur van het praktisch handboek “SOS Snelle opvang bij seksueel misbruik van mensen met een verstandelijk beperking” geef ik training om te leren werken met de beschreven methodiek aan professionals in de zorg.

 

Ondersteuning en begeleiding bij allerhande vraagstukken op het gebied van seksuele opvoeding.

In samenspraak met de opdrachtgever kan ik een aanbod leveren aan ouders, scholen voor (speciaal) basisonderwijs, voortgezet (speciaal) onderwijs etc in het begeleiden van een gezonde seksuele ontwikkeling en seksuele opvoeding bij kinderen, jongeren en adolescenten, waaronder het geven van seksuele voorlichting. Omgaan met de sociale media en seksualiteit kan hier een voorbeeld van zijn, maar ik bespreek graag samen de mogelijkheden en wensen.

 

Het geven van supervisie voor GZ psychologen in opleiding

Collega GZ-psychologen in opleiding kunnen bij mij terecht voor supervisie diagnostiek en behandeling. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

Er is momenteel ruimte voor nieuwe supervisanten!

Button