Werkwijze

Een behandeling is een persoonlijk traject. Ik kijk naar jou als persoon en ben oprecht in je geïnteresseerd. We kijken samen hoe ik je kan helpen en waar je eigen krachten liggen. Ik wil je vooruit helpen en je tools aanreiken zodat jij verder kan. Ik maak hierbij gebruik van behandelingen waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze werken, zoals cognitieve gedragstherapie en EMDR.

Mijn praktijk kan behandelingen uitvoeren die vallen onder de generalistische Basis GGZ (GBGGZ; 1e lijn)  Voor specialistische GGZ (2e lijn) zal ik moeten doorverwijzen naar een collega praktijk.  Als er een verwijzing van de huisarts is voor de GBGGZ, zal tijdens een van de eerste sessies een inschatting worden gemaakt van de behandeling die nodig is en hoe lang deze behandeling zal duren.

 

De behandeling

Tijdens ons eerste gesprek leren we elkaar kennen en kijken we of ik de juiste persoon ben om je te helpen. We bepreken de klachten die je wilt verminderen en wat ik hierin kan betekenen. Voorbeelden van deze klachten kunnen zijn trauma’s, angsten, depressie, dwangproblemen, slaapproblemen etc.

Deze klachten kunnen zijn ontstaan door de omgeving waar je inzit (thuis, op school, in je relatie of op het werk) of een vervelende gebeurtenis. We gaan samen op zoek naar de oorzaken en maken een plan waarbij we ons vooral richten op klachtenvermindering, het aanleren van praktische technieken en kijken we hoe we de klachten kunnen voorkomen in de toekomst. Ik maak daarbij gebruik van verschillende behandelmethoden waaronder cognitieve gedragstherapie , EMDR en mindfulness. Effectieve methodes die vooral invloed hebben op dit moment en de toekomst. Want het verleden kunnen we niet veranderen, maar onze kijk hierop en het gedrag of gevoel dat het oproept wel.

 

Eerste kennismaking

Om de behandeling te laten werken is vertrouwen nodig. Ik geef je altijd de mogelijkheid om mij eerst te ontmoeten. Op basis van zo’n eerste gesprek kun je besluiten wel of niet samen de behandeling in te zetten. Je gevoel bij een psycholoog moet goed zijn, want wanneer dat niet het geval is zal de behandeling ook niet optimaal aanslaan. Daarom kun je bij mij altijd vragen om een kennismakingsgesprek. Mochten we besluiten niet met elkaar verder te gaan is dit eerste kennismakingsgesprek gratis.